02 Απριλίου 2016
Chips αραβικής πίτας
Φτιάχνουμε εύκολα και γρήγορα ένα σνακ που θα κατενθουσιάσει το παιδί μας!
 
Τα υλικά μας

  • 2-3 αραβικές πίτες (για 2-3 μερίδες)
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Πάπρικα, αλάτι και μυρωδικά επιλογής μας (πχ. ρίγανη)


Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω.
  2. Χωρίζουμε τα δύο φύλλα της αραβικής πίτας και την κόβουμε σε κομματάκια (τριγωνάκια ή τυχαία με το χέρι).
  3. Με τα χέρια μας (ή με συσκευή που ρίχνει σε spray το λάδι μας) αλείφουμε τα κομματάκια της αραβικής πίτας με το ελαιόλαδο.
  4. Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με πάπρικα, λίγο αλάτι και μυρωδικά της επιλογής μας.
  5. Βάζουμε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί και απλώνουμε επάνω τα chips μας.
  6. Ψήνουμε για 5 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
#tip: Για περισσότερο θρεπτικό σνακ μπορούμε να τα σερβίρουμε με ένα υγιεινό dip, όπως:
  • φάβα,
  • χούμους,
  • τυρί κρέμα,
  • ψιλοκομμένη ντομάτα, λάδι και βασιλικό ή
  • πάστα ελιάς.

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή