- Βράζετε τα ρεβίθια που σας έμειναν με λίγο νερό 15-20 λεπτά ακόμα μέχρι να γίνουν πολύ μαλακά και τα αφήνετε να κρυώσουν καλά.
- Ρίχνετε στο μπολ του μίξερ τα ρεβίθια, το χυμό τους, το σκόρδο, το λεμόνι και το ταχίνι.
- Προσθέτετε το ελαιόλαδο, λίγο κύμινο, αλάτι, πιπέρι.
- Τα ανακατεύετε όλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα
#Tip1: Αν το μίγμα σας είναι πολύ σφιχτό, προσθέτετε 1-2 κουταλιές ακόμα χυμό από τα ρεβίθια ή κρύο νερό.
#Tip2: Μπορείτε να προσθέσετε λίγο καρότο βραστό ή πιπεριά Φλωρίνης για πιο γλυκό αποτέλεσμα.
#Tip3: Σερβίρετε με σαλάτα, σπιτικά chips αραβικής πίτας και ελιές ή προσθέστε το μέσα σε αραβικές πίτες και τορτίγιες μαζί με άλλα υλικά για νόστιμο σάντουιτς στο σχολείο ή τη δουλειά.