Μοσχαράκι με μελιτζάνες
Καλοκαιρινό και εύκολο Κυριακάτικο φαγάκι.
 
Τα υλικά μας
  • 1 κιλό μοσχαράκι (εμείς προτιμάμε σπαλονουά)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3/4 φλ.τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 1 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας
  • 2 κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 μελιτζάνες κομμένες σε μεγάλες φέτες ή ροδέλες
  • 6 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
  1. Σε μία χύτρα ταχύτητας βάζουμε το μοσχαράκι και το κρεμμύδι με 4 κουταλιές λάδι και τα "γυρνάμε" για να πάρουν λίγο χρώμα.
  2. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τον πελτέ, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι.
  3. Μαγειρεύουμε στη χύτρα για περίπου 40-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρεατάκι. (Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κατσαρόλα αλλά θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για το μαγείρεμα).
  4. Όσο περιμένουμε να μαγειρευτεί το κρέας, βάζουμε σε ένα μπολ τις μελιτζάνες και με τα χέρια μας τις λαδώνουμε ελαφρά (με το υπόλοιπο ελαιόλαδο).
  5. Στρώνουμε σε μία λαδόκολλα  μία-μία τις φέτες μελιτζάνας και τις αλατίζουμε ελαφρώς.
  6. Τις ψήνουμε στον αέρα μαζί με γκριλ (ή σκέτο γκριλ) μέχρι να τραγανίσουν.
  7. Μόλις είναι έτοιμο το κρεατάκι μας και ανοίξουμε τη χύτρα, ρίχνουμε μέσα τις μελιτζάνες αφήνουμε να ρουφήξουν από τη σάλτσα.
  8. Περιμένουμε λίγο να δέσουν οι γεύσεις και σερβίρουμε.
Δείτε ακόμα...
Τι σας απασχολεί με την διατροφή του παιδιού σας; Στείλτε μας την απορία σας!
Επιστροφή στην κορυφή