- Βράζουμε τη φακή, όπως συνήθως, αλλά χωρίς να χυλώσει. Για φακές σαλάτα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μαύρη φακή (Beluga) που μένει πιο τραγανή και δε χυλώνει
- Μόλις είναι έτοιμη, της ρίχνουμε λίγο λάδι και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Αναμιγνύουλε τα ντοματίνια, το αγγουράκι, την πιπεριά, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και την κρύα φακή σε ένα μπολ και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ. Ανακατεύουμε καλά.
- Κόβουμε το αβοκάντο σε φέτες και το προσθέτουμε στη σαλάτα.
- Αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο με το μπαλσάμικο και ρίχνουμε από πάνω το dressing.
- Ανακατεύουμε καλά και είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε τη σαλάτα μας, ακόμα και σαν κυρίως γεύμα, αφού είναι πλήρης.
#Tip 1: Για να εμπλουτίσουμε το γεύμα μας με καλά ω3 λιπαρά οξέα, μπορούμε να συνοδεύσουμε με ένα θαλασσινό μεζέ (πχ. γαύρο, σαρδέλα, γαρίδες, καλαμάρι) ή να προσθέσουμε 2 κουτ.γλυκού κοπανισμένο λιναρόσπορο.
#Τip 2: Μπορούμε να προσθέσουμε καβουρδισμένο κουκουνάρι ή άλλο ξηρό καρπό ή σπόρο στη σαλάτα μας για περισσότερη γεύση, καλά λιπαρά και πρωτεΐνη. Προσοχή, όμως, στα μικρά παιδιά που μπορεί να πνιγούν.