- Βάζουμε τα ρεβύθια από την προηγούμενη ημέρα να φουσκώσουν. Εμείς προτείνουμε 24ωρο.
- Την επόμενη ημέρα τα σουρώνουμε, τα στεγνώνουμε καλά και τα πολτοποιούμε λίγα λίγα στον πολυκόφτη.
- Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα προσθέτουμε στα ρεβύθια.
- Ανακατεύουμε καλά το μίγμα και το αφήνουμε να "ξεκουραστεί" για 2-3 ώρες στο ψυγείο.
- Πλάθουμε σε παχουλά κεφτεδάκια (διαμέτρου 4 εκατοστών).
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω - κάτω για 15 λεπτά και μετά τα γυρίζουμε και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
#tip1. Αν θέλουμε να θυμίζουν πιο παραδοσιακά κεφτεδάκια, μπορούμε να αλευρώσουμε την επιφάνειά τους, αλλά δεν θα είναι η συνταγή "χωρίς γλουτένη".
#tip2. Εμείς τα συνοδεύουμε με πιλάφι που φτιάχνουμε με βιολογικό ρύζι καρολίνα "physis ambrosia".
#tip3. ΜΕτά το ψήσιμο μπορούμε να τα "εμβαπτίσουμε" σε κόκκινη σάλτσα και να έχουμε "vegan σουτζουκάκια".