Αλμυρά muffins με ανοιξιάτικα λαχανικά
Τι να πάρει μαζί του στο σχολείο που είναι θρεπτικό και νόστιμο;
 
Τα υλικά μας

Για περίπου 12 muffins

  • 1,5 φλυτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 αυγό
  • 1 φλυτζ. γάλα
  • 2 φλυτζ. μίγμα τριμμένων τυριών
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • 2 κουταλάκια ζάχαρη
  • 1 κολοκύθι ξεφλουδισμένο και τριμμένο
  • 1 καρότο ξαφλουδισμένο και τριμμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • Λίγο μαϊντανό

Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Λαδώνουμε ελαφριά ένα μεταλλικό σκεύος με θήκες για muffins ή χρησιμοποιούμε το αντίστοιχο σκεύος σιλικόνης.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμίγνύουμε όλα τα στερεά υλικά του μίγματος (αλεύρι, αλάτι, ζάχαρη και τριμμένο τυρί).
  4. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το αυγό με το γάλα.
  5. Προσθέτουμε το μίγμα του αυγού και τα λαχανικά στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφριά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  6. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε με το μίγμα περίπου μέχρι τα ¾ κάθε θήκη muffins.
  7. Ψήνουμε για περίπου 10-12 λεπτά.
  8. Αφήνουμε τα να κρυώσουν λίγο πριν τα σερβίρουμε.

 

Tip #1: Μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλα λαχανικά που έχουμε στην κουζίνα μας για παράδειγμα καλαμπόκι ή ψιλοκομμένα μανιτάρια.

Tip #2: Μπορούμε να προσθέσουμε λίγο πιπέρι ή πάπρικα για πιο πικάντικη γεύση.

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή