Oμελέτα φούρνου με κολοκυθάκια
Δεν τρώνε τα παιδιά τα κολοκύθια; Με αυτή τη συνταγή, σίγουρα θα τα δοκιμάσουν!
 
Τα υλικά μας
  • 1/2 κιλό κολοκύθια
  • 5 αβγά
  • 2 γιαούρτια (κατά προτίμηση στραγγιστά)
  • 100 γρ φέτα
  • 4 γεμάτες κουταλιές φαρίνα
  • λίγο δυόσμο
  • ελάχιστο αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
  1. Χτυπάμε τα αβγά μαζί με τα γιαούρτια.
  2. Τρίβουμε τα κολοκύθια και τα ρίχνουμε στο μίγμα.
  3. Με το χέρι ή με ένα πηρούνι κομματιάζουμε τη φέτα και την προσθέτουμε στο μίγμα.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας χυλός.
  5. Αλείφουμε ένα πυρίμαχο σκεύος με λάδι και ρίχνουμε μέσα το μίγμα που ετοιμάσαμε. Το πάχος της ομελέτας μέσα στο πυρέξ θα πρέπει να είναι περίπου 1,5-2,5 εκατοστά.
  6. Ψήνουμε στους 180 με αντιστάσεις για περίπου 45 λεπτά.
  7. Αν στα παιδιά αρέσει η ομελέτα λίγο ζουμερή, σερβίρουμε ζεστή. Αν προτιμούν μία λίγο πιο συμπαγή μορφή (που να μοιάζει περισσότερο με τυρόπιτα, αφήνουμε να κρυώσει καλά.

#Tips

  1. Μπορείτε, εναλλακτικά, να απλώσετε ένα φύλλο στον πάτο της κολοκυθόπιτας (στο ταψί πριν ρίξετε το μίγμα) για να μοιάζει περισσότερο με τυρόπιτα.
  2. Χρησιμοποιείστε 2-3 παραπάνω κουταλιές φαρίνα για να μοιάζει περισσότερο με πίτα (και να μεταφέρεται πιο εύκολα στο γραφείο ή στο σχολείο)
  3. Αν θέλετε λίγο πιο έντονη γεύση, μπορείτε να τρίψετε επάνω στο μίγμα πριν το ψήσιμο, λίγη παρμεζάνα.
  4. Αν τα παιδιά είναι εντελώς αρνητικά με τα κολοκύθια, τότε μπορείτε την πρώτη φορά που θα τη φτιάξετε να χρησιμοποιήσετε 300γρ κολοκύθια μόνο και να αυξήσετε την ποσότητα σταδιακά τις επόμενες φορές.
Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή