24 Ιανουαρίου 2020
Πουρές σέλινου για ολόκληρη την οικογένεια
Η συνταγή που συνοδεύει τέλεια το ψάρι ή το κρέας των μεγάλων και είναι μία αρωματική και γευστική ιδέα για το μωράκι που τρώει αλεσμένα.
 
Τα υλικά μας

Για 4 μερίδες

  • 1 σελινόριζα (περίπου 400γρ) ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κομμάτια
  • περίπου 400 γρ πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κομμάτια
  • 2 μικρά μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια
  • 1/2 φλ γάλα εβαπορέ (μπορείτε να βάλετε κρέμα γάλακτος)
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1/4 κγ μοσχοκάρυδο
  • λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Ρίχνετε σε μία κατσαρόλα το σέλινο και τις πατάτες και τα αφήνετε να βράσουνγια περίπου 10 λεπτά.

2. Προσθέτετε και το μήλο και το αφήνετε να βράσει άλλα περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει εντελώς το σέλινο.

3. Κατεβάετε τα λαχανικά από τη φωτιά και τα σουρώνετε.

4. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα λαχανικά, το γάλα, το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι και τα πατάτε με ένα πηρούνι ή με το ειδικό εργαλείο για το πουρέ μέχρι να λιώσουν. Μπορείτε να το χτυπήσετε και με το blender, αν θέλετε πιο λεία υφή.

 

Tip 1: Μπορείτε να βράσετε τα λαχανικά μέσα σε γάλα. Στην περίπτωση αυτή, τα βράζετε σε περισσότερο γάλα (να τα σκεπάζει), ανακατεύετε συχνά και τα ομογενοποιείτε στο blender. Προσθέτετε μόνο όσο γάλα χρειάζεται για να αποκτήσει την υφή που θέλετε.

Tip 2: Μπορείτε να προσθέσετε στη συνταγή καρότο ή φινόκιο για περισσότερη γλύκα ή άρωμα.

Tip 3: Αν προσθέσετε περισσότερο νερό γίνεται βελουτέ σούπα.

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή