26 Ιουλίου 2020
Η κολοκυθόπιτα ... αλλιώς!
Φτιάχνουμε νόστιμη καλοκαιρινή και ελαφριά κολοκυθόπιτα χωρίς γλουτένη.
 
Τα υλικά μας
  • 2 μεγάλα κολοκύθια
  • 2 μεγάλες κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 αυγά
  • 300 γρ φέτα
  • 1 φλ τριμμένη ντομάτα
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
  1. Καθαρίζουμε τα κολοκύθια με το ξεφλουδιστήρι λαχανικών. Όταν τα καθαρίσουμε, συνεχίζουμε με το ίδιο εργαλείο και κόβουμε ολόκληρο το κολοκύθι μέχρι τα σποράκια σε μακριές λεπτές λωρίδες (σαν ταλιατέλες).
  2. Λαδώνουμε ελαφριά ένα στρογγυλό αντικολλητικό ταψί περίπου 24-26cm. Αν δεν έχουμε, μπορούμε να απλώσουμε λαδόκολλα σε ένα άλλο ταψί ή πυρίμαχο γυάλινο σκεύος.
  3. Στρώνουμε τις λωρίδες κολοκυθιού στο ταψί με τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματιστούν ακτίνες από το κέντρο προς την περίμετρο του ταψιού. Φροντίζουμε να προεξέχουν οι άκρες τους λίγο από το ταψί, ώστε να τα γυρίσουμε μετά. Καλύπτουμε όλο το ταψί με τα κολοκύθια.
  4. Σε ένα μπολ λιώνουμε τη φέτα με ένα πηρούνι και την ανακατεύουμε με το γιαούρτι.
  5. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μπολ με το γιαούρτι και τη φέτα.
  6. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και ανακατεύουμε το μίγμα καλά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενή χυλό.
  7. Ρίχνουμε το χυλό μέσα στο ταψί πάνω στα κολοκύθια και διπλώνουμε τις ακρούλες που περίσσευαν επάνω από το χυλό.
  8. Περιχύνουμε από πάνω με την τριμμένη ντομάτα και τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει ο χυλός (περίπου 30 λεπτά).

 

Tip 1: Δεν κόβουμε τις λωρίδες κολοκυθιού με μαχαίρι γιατί δε θα γίνουν αρκετά λαπτές και δε θα έχουν ελαστικότητα, ώστε να γυρίσουν επάνω από το μίγμα.

Tip 2: Μπορούμε να αρωματίσουμε το μίγμα μας με ψιλοκομμένο άνηθο ή βασιλικό

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή