21 Αυγούστου 2016
Λεμονάδα με μέλι
Συνδυάζουμε τις αντιοξειδωτικές του λεμονιού με τις αντιβακτηριακές ιδιότητες του μελιού και φτιάχνουμε το πιο δροσιστικό "αναψυκτικό" του καλοκαιριού.
 
Τα υλικά μας
  • 2 φλιτζάνι (2 Χ 180ml) χυμό λεμονιού
  • 1 φλιτζάνι (180ml) μέλι
  • 6-8 φλιτζάνια νερό ή ανθρακούχο νερό

Εκτέλεση
  1. Ζεσταίνουμε το νερό να είναι χλιαρό.
  2. Λιώνουμε το μέλι μέσα στο χλιαρό νερό, ανακατεύοντας καλά.
  3. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  4. Ενώνουμε το χυμό των λεμονιών με το "μελόνερο" και ανακατεύουμε καλά.
  5. Δοκιμάζουμε, μήπως θέλουμε να προσθέσουμε μέλι ή λεμόνι και μετά τη βάζουμε στο ψυγείο.

#tips:

  • Αντικαθιστούμε το νερό με ανθρακούχο νερό και έχουμε ανθρακούχα λεμονάδα με την πιο υγιεινή συνταγή. Όμως σε αυτή την περίπτωση πρέπει να την αποθηκεύσουμε σε μπουκάλι με καπάκι, για να μη χαθεί το ανθρακικό.
  • Είναι πολύ σημαντικό να λίωσει το μέλι σε χλιαρό νερό. Μην προσπαθήσετε να το λιώσετε σε κρύο νερό για να γλιτώσετε χρόνο και κόπο, γιατί δεν θα υπάρχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
  • Καλύτερα να προσθέσουμε αρχικά τα 6 φλιτζάνια νερό και μετά αν επιθυμούμε να προσθέσουμε τα υπόλοιπα για να το αραιώσουμε ή να τα χρησιμοποιήσουμε για να προσθέσουμε μέλι αν χρειάζεται.
  • Σερβίρουμε με παγάκια και αν θέλουμε προσθέτουμε φύλλα μέντας.
  • Προσθέτοντας χρώμα ζαχαροπλαστικής φτιάχνουμε "μαγικά" φίλτρα ή "super" ποτά για τα πάρτι των παιδιών.
Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή