28 Μαΐου 2016
Παξιμαδάκια κανέλας
Απασχολούμε τα παιδιά φτιάχνοντας έυκολα και νόστιμα παξιμαδάκια μαζί τους.
Τα υλικά μας

  • 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/4 φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι
  • 3/4 φλυτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1/4 φλυτζάνι σουσάμι
  • 2 κουτ.γλυκού κανέλα
  • 2 κουτ.γλυκού baking powder
  • 2 βανίλιες
  • 350γρ.αλεύρι (περίπου, μέχρι να έχουμε ένα έυπλαστο ζυμάρι)


Εκτέλεση

1. Σε ένα τηγανάκι καβουρδίζουμε ελαφριά το σουσάμι
2. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε ελαφριά μέχρι να πάρουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι
3. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά
4. Φτιάχνουμε με το ζυμάρι ένα ρολό διαμέτρου περίπου 3-4 εκατοστών και το κόβουμε σε φετούλες πάχους περίπου 1/2 εκατοστού.
5. Τοποθετούμε τις φετούλες στο ταψί μας πάνω σε λαδόκολλα
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις πάνω κάτω στους 180C για περίπου 18-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Tip! Όταν βγουν από το φούρνο θα είναι ακόμα ελαφρώς μαλακά και θα σκληρύνουν καθώς κρυώνουν.

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή