01 Αυγούστου 2020
Μυρωδάτη ροδακινόπιτα
Μία εύκολη, ελαφριά ροδακινόπιτα ιδανική για να γλυκαθούμε τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.
 
Τα υλικά μας
  • 5 ροδάκινα κομμένα φέτες
  • 180-220 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3/4 φλιτζάνι γάλα (χωρίς λακτόζη) ή γάλα αμυγδάλου*
  • 1 αβγό
  • 8 γεμάτες κουταλιές της σούπας ζάχαρη

 

*η πίτα γίνεται και με κανονικό γάλα, αλλά θα περιέχει λακτόζη.


Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Χτυπάμε τη μισή ζάχαρη με το ελαιόλαδο.
  3. Προσθέτουμε το αβγό και στη συνέχεια το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  4. Στο τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι σιγά σιγά μέχρι να γίνει ένας χυλός (όπως ο χυλός των κέικ).
  5. Αλείφουμε με λίγο λάδι μία ταρτιέρα και χύνουμε μέσα τον χυλό.
  6. Στρώνουμε από πάνω κυκλικά τις φέτες ροδάκινου.
  7. Μόλις καλύψουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού με φέτες ροδάκινου, πασπαλίζουμε από πάνω με την υπόλοιπη ζάχαρη.
  8. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς (με αντιστάσεις πάνω - κάτω) για περίπου 45 - 50 λεπτά (μέχρι να ροδίσει).
Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή