16 Ιανουαρίου 2019
Τρουφάκια κορμού
Ο κλασικός κορμός γίνεται μικρές μπουκίτσες που λιώνουν στο στόμα...
 
Τα υλικά μας
  • 250γρ. κουβερτούρα σοκολάτας υγείας με <65% κακάο
  • 200γρ.γάλα
  • 100γρ.βούτυρο
  • 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • 1 ποτηράκι κρασιού (125ml) φυσικό χυμό πορτοκάλι ή κονιάκ
  • τρούφα μαύρης σοκολάτας ή κακάο

Εκτέλεση
  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει σε χαμηλή φωτιά (βαθμίδα 4 ή 5 σε κουζίνα με 9 βαθμίδες).
  2. Έπειτα προσθέτουμε τεμαχισμένη την κουβερτούρα και το γάλα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  3. Αποσύρουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τον χυμό πορτοκάλι (ιδανικό για παιδιά) ή το κονιάκ.
  4. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μίγμα και προσθέτουμε μέσα τα μπισκότα, αού πρώτα τα έχουμε θρυμματίσει. Εμείς προτιμούμε να το κάνουμε με το χέρι και όχι να τα περνάμε από μίξερ και να γίνονται σκόνη.
  5. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει το μίγμα μας αρκετά, για να είναι πιο εύκολο το πλάσιμο μετά.
  6. Παίρνουμε ποσότητα στο χέρι μας και την πλάθουμε σε μικρό μπαλάκι. Ανάλογα με το πόσο μικρό ή μεγάλο θέλουμε το τρουφάκι μας, προσαρμόζουμε την ποσότητα που θα πλάσουμε.
  7. Κάθε μπαλάκι το περνάμε από τρούφα ή σκόνη κακάο.
  8. Τοποθετούμε τα τρουφάκια στην κατάψυξη για 1-2 ώρες και μετά τα βάζουμε στη συντήρηση.
Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή