08 Οκτωβρίου 2020
Αρωματικό μάφιν κανέλας με κολοκύθα
Τι θα κάνεις την κολοκύθα που περίσσεψε; Αρωματικό, θρεπτικό κεκάκι για να ξετρελάνεις μικρούς και μεγάλους.
 
Τα υλικά μας
  • 175 ml λάδι
  • 180 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 3 αβγά
  • 200 γρ. πουρέ κολοκύθας
  • 100 γρ. σταφίδες
  • ξύσμα πορτοκαλιού από 1 πορτοκάλι
  • 2 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική

Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
  2. Τοποθετούμε λαδόκολλες σε 12 θήκες σε μία φόρμα για muffin.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι, τη ζάχαρη και τα αυγά. Τα χτυπάμε όλα μαζί στο μίξερ με το σύρμα ή με το χέρι.
  4. Προσθέτουμε την τριμμένη κολοκύθα ή τον πουρέ κολοκύθας, τις σταφίδες και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  5. Ρίχνουμε μέσα την κανέλα, το αλεύρι και τη σόδα. Το μείγμα μας θα είναι αρκετά υγρό.
  6. Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες για cupcake.
  7. Ψήνουμε για 25 λεπτά μέχρι να είναι σταθερά και όταν τα τρυπάμε με ένα μαχαίρι εκέινο να βγαίνει καθαρό.
  8. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή