Αρωματικό μάφιν κανέλας με κολοκύθα
Τι θα κάνεις την κολοκύθα που περίσσεψε; Αρωματικό, θρεπτικό κεκάκι για να ξετρελάνεις μικρούς και μεγάλους.
 
Τα υλικά μας
  • 175 ml ελαιόλαδο
  • 180 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 3 αβγά
  • 200 γρ. πουρέ κολοκύθας
  • 100 γρ. σταφίδες
  • ξύσμα πορτοκαλιού από 1 πορτοκάλι
  • 2 κ.γλ. κανέλα, τριμμένη
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γλ. σόδα μαγειρική

Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC στον αέρα ή στους 1800C χωρίς αέρα, με αντιστάσεις πάνω-κάτω.
  2. Τοποθετούμε λαδόκολλες ή απλά λαδώνουμε 12 θήκες για muffins.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι, τη ζάχαρη και τα αβγά. Τα χτυπάμε όλα μαζί στο μίξερ με το σύρμα ή με το χέρι.
  4. Προσθέτουμε την τριμμένη κολοκύθα ή τον πουρέ κολοκύθας, τις σταφίδες και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  5. Ρίχνουμε μέσα την κανέλα, το αλεύρι και τη σόδα. Το μείγμα μας θα είναι αρκετά υγρό.
  6. Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες για muffins.
  7. Ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να είναι σταθερά και όταν τα τρυπάμε με ένα μαχαίρι εκέινο να βγαίνει καθαρό.
  8. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
  9. Ξεφορμάρουμε και απολαμβάνουμε!
Δείτε ακόμα...
Τι σας απασχολεί με την διατροφή του παιδιού σας; Στείλτε μας την απορία σας!
Επιστροφή στην κορυφή