ΜΕΝΟΥ
ΑΡΧΙΚΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΡΧΙΚΗ
ΕΓΚΥΟΣ & ΒΡΕΦΟΣ
ΠΑΙΔΙ
ΕΦΗΒΟΣ
ΠΑΙΔΙ
ΜΙΚΡΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ
NUTRITIPS
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
EΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΓΛΥΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Εύκολο νηστίσιμο κέικ με ταχίνι
Το ταχίνι ανήκει στις "υπερτροφές". Φτιάχνουμε νόστιμο κέικ για όλη την οικογένεια.
Τα υλικά μας
200 γρ. ταχίνι
200 γρ. χυμός πορτοκαλιού
200 γρ. καστανή ζάχαρη
300 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης γ.ο.χ.
1 κουτ.γλυκού γεμάτο baking powder
50 γρ. αλεσμένα ή ψιλοκομμένα καρύδια ή πούδρα αμυγδάλου (αν επιθυμείτε να προσθέσετε, ξηρούς καρπούς)
80 γρ. σοκολάτα υγείας
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω.
Κόβετε σε μικρά κομματάκια τη σοκολάτα υγείας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έτοιμες σταγόνες σοκολάτας υγείας.
Αναμιγνύετε καλά το ταχίνι με τον χυμό και τη ζάχαρη.
Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε.
Ρίχνετε στο μίγμα τα καρύδια και τη σοκολάτα υγείας και ανακατεύετε ελαφρά.
Βάζετε το μίγμα του κέικ σε μία μακρόστενη φόρμα που έχετε λαδώσει και πασπαλίσει με λίγο αλέυρι.
Ψήνετε για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι.
Αφήνετε να κρυώσει καλά πριν το κόψετε.
Δείτε ακόμα...
ΓΛΥΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δροσερό γλυκό με πασχαλινό τσουρέκι
Μπορούμε να φτιάξουμε υγιεινό γλυκό με φρούτα εποχής, γιαούρτι και μπαγιάτικο τσουρέκι μέσα σε λίγα λεπτά!
ΓΛΥΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Vegan κέικ μήλου χωρίς μίξερ
Μυρωδάτο, αφράτο και θρεπτικό. Μια συνταγή χωρίς ζωικά συστατικά, ιδανική για χορτοφάγους, περιόδους νηστείας και άτομα με υψηλά επίπεδα χοληστερόλης.
ΓΛΥΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Το κέικ που μας μεγάλωσε
Αυτή είναι η συνταγή του κλασικού κέικ που μας μεγάλωσε. Που αν και έχει τα κλασικά υλικά όπως βούτυρο και ζάχαρη, μερικές φορές επιλέγουμε και εμείς, οι μαμάδες διαιτολόγοι να φτιάξουμε, για την οικογένεια μας. Γιατί αυτό το κέικ μπορεί να είναι καλύτερο ποιοτικά, ίσως και θερμιδικά από αρκετά τυποποιημένα και πολυεπεξεργασμένα "healthy snack" του εμπορίου. Καλή επιτυχία!!!
ΓΛΥΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Muffins μπανάνας ΧΩΡΙΣ ζάχαρη & γαλακτοκομικά
Muffins χωρίς ζάχαρη και γαλακτοκομικά και με τη γλύκα της μπανάνας.
Επιστροφή στην κορυφή