03 Απριλίου 2021
Νηστίσιμα muffins μπανάνας
Muffins με λιγότερη ζάχαρη και νηστίσιμα και με τη γλύκα της μπανάνας. 
 
Τα υλικά μας
  • 2/3 φλιτζ.τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζ.τσαγιού ζάχαρη καστανή
  • 1 φλιτζ.τσαγιού γάλα (ρυζιού με άρωμα βανίλιας ή αμυγδάλου)
  • 2-3 μεγάλες ώριμες μπανάνες
  • 350-400γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του λευκό ή ολικής
  • 1κ.γλυκού κοφτό baking powder 
  • 100γρ. κουβερτούρα σοκολάτας υγείας σε σταγόνες ή τεμαχισμένη (με σήμανση νηστίσιμη ή vegan)

 


Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολάκι λιώνουμε καλά με ένα πιρούνι τις μπανάνες.
  2. Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το ελαιόλαδο & τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Ρίχνουμε το φυτικό γάλα και ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε τις μπανάνες και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  5. Ρίχνουμε και το αλεύρι σιγά σιγά, συνεχίζοντας την ανάμειξη.
  6. Το αποτέλεσμα θα είναι ένα μίγμα με υφή ζύμης για κέικ, δηλαδή παχύρευστο.
  7. Στο τελευταίο βήμα προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε να πάει παντού.
  8. Τοποθετούμε σε φορμάκια για muffins βουτυρωμένα και αλευρωμένα (ή σε φορμάκια σιλικόνης) και ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 180 βαθμούς κελσίου με αντιστάσεις πάνω κάτω, σε προθερμασμένο φούρνο. ‪

#‎tip: Η ίδια συνταγή γίνεται και σε κλασική φόρμα του κέικ. Αδειάζουμε το μίγμα σε κλασική φόρμα του κέικ και προσαρμόζουμε το χρόνο ψησίματος στα περίπου 50 λεπτά.

#tip: Αν επιλέξεις αλεύρι χωρίς γλουτένη, τότε θα έχεις muffins χωρίς γλουτένη. Το δοκιμάσαμε και δεν είχαν τίποτα να ζηλέψουν από τα κλασικά.  

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή