17 Σεπτεμβρίου 2017
3 Υλικά Μόνο για Εύκολη & Αφράτη Ζύμη
Η πιο εύκολη και αφράτη ζύμη για να γεμίσουμε με ό,τι τραβάει η όρεξή μας.
 
Τα υλικά μας
  • 1 φλιτζ.τσαγιού ελαιόλαδο
  • Περίπου 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 300γρ.γιαούρτι απλό ή στραγγιστό

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και το αλεύρι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια σχετικά σφιχτή ζύμη.
  2. Το αλεύρι το ρίχνουμε ενώ ζυμώνουμε για να έχουμε τον έλεγχο της υφής της ζύμης. Δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια μας, δεν πρέπει να είναι όμως πολύ στεγνή.
  3. Παίρνουμε μια μικρή μπαλίτσα από τη ζύμη, την ανοίγουμε στα χέρια μας και βάζουμε μέσα 1κ.γλυκού αλμυρή ή γλυκιά γέμιση.
  4. Κλείνουμε το χέρι μας, ενώνουμε τις άκρες και τοποθετούμε το πιτάκι μας σε ταψί με λαδόκολα.
  5. Μόλις τελειώσουμε το γέμισμα, ψήνουμε στους 160 βαθμούς κελσίου με αέρα για 15-18 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο.
  6. Αν θέλουμε τα αλείφουμε με κρόκο αβγού ή γάλα για να ροδίσουν.

#‎tips‬:

1. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά για πιο αφράτο αποτέλεσμα.

2. Ανοίγουμε τη ζύμη με το χέρι με απαλές κινήσεις. Όσο περισσότερο πιέσουμε τη ζύμη ή την απλώσουμε με πλάστη στο τραπέζι, τόσο πιο λεπτό ζυμάρι θα έχουν τα πιτάκια.

3. Μπορούμε να τα κάνουμε μεγαλύτερα και να μοιάζουν με μεγάλες πίτες, ιδανικές για γεύμα στο σχολείο αλλά και στη δουλειά.

4. Μερικές ιδέες για γέμιση είναι: τυρί, τυρί κρέμα, σπανάκι με τυρί, ανάμεικτα χορταρικά, κιμάς, μερέντα με σοκολάτα υγείας, κουβερτούρα, καρύδόψιχα με ζάχαρη και κανέλα και ό,τι βάζει ο νούς μας.

5. Τα πιτάκια μπορούν να συντηρηθούν στην κατάψυξη ωμά και για να τα ψήσουμε τα τοποθετούμε κατευθείαν στο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου με αντιστάσεις πάνω και κάτω (χωρίς να τα ξεπαγώσουμε), αυξάνοντας όμως το χρόνο ψησίματος.




 

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή