09 Ιουλίου 2016
καλοκαιρινή σαλάτα με αβοκάντο και κινόα (ή ρύζι)
Ιδανική συνταγή για ένα γρήγορο και εύκολο γεύμα μετά την παραλία
 
Τα υλικά μας
  • 1 φλυτζάνι κινόα
  • 1 ντομάτα
  • 1 αγγουράκι
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 καρότο
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • μυρωδικά: μαϊντανός και προαιρετικά: λίγο δυόσμος

για το dressing

  • το χυμό ενός λεμονιού
  • 4 κουταλιές λάδι
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη ή πετιμέζι

Εκτέλεση

1. Μαγειρεύουμε το κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου (ξεπλένουμε πολύ καλά το κινόα και το βράζουμε με νερό σε αναλογία σχεδόν 2:1 με λίγο αλάτι. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με καπάκι και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πιει όλα του τα υγρά)

2. ψιλοκόβουμε τη ντομάτα, το αγγουράκι, την κόκκινη πιπεριά, το κρεμμυδάκι και το αβοκάντο

3. καθαρίζουμε και τρίβουμε το καρότο

4. πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά μας

5. αναμιγνύουμε και χτυπάμε λίγο τα υλικά του dressing

6. σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κινόα με τα ψιλοκομμένα λαχανικά και το dressing

 

#Tip1: Μπορούμε αντί κινόα να χρησιμοποιήσουμε ρύζι, φαγόπυρο, πλιγούρι ή κους κους (το πλιγούρι και το κους κους δεν είναι ελεύθερα γλουτένης!)

#Tip2: Μπορούμε να προσθέσουμε και κάποιο φρούτο εποχής για περισσότερη δροσιά και μια γλυκιά νότα

#Tip3: Το αβοκάντο είναι μία θρεπτική τροφή πλούσια σε καλά πολυακόρεστα και μονοακόρεστα λιπαρά, φυτοστερόλες και βιταμίνη Α. Αν και δεν είμαστε πολύ εξοικειωμένοι με τη γεύση του και την υφή του, σε μία τόσο πλούσια σαλάτα μπορούμε να το "κρύψουμε", ειδικά αν είναι αρκετά ψιλοκομμένο (πχ. όσο ένα μικρό ζάρι)

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή