23 Ιουνίου 2016
Oμελέτα φούρνου με κολοκυθάκια
Δεν τρώνε τα παιδιά τα κολοκύθια; Με αυτή τη συνταγή, σίγουρα θα τα δοκιμάσουν!
 
Τα υλικά μας
  • 1/2 κιλό κολοκύθια
  • 5 αβγά
  • 2 γιαούρτια (κατά προτίμηση στραγγιστά)
  • 100 γρ φέτα
  • 4 κουταλιές αλεύρι (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και βρόμης)
  • λίγο δυόσμο
  • ελάχιστο αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
  1. Χτυπάτε τα αβγά μαζί με τα γιαούρτια.
  2. Τρίβετε τα κολοκύθια και τα ρίχνετε στο μίγμα.
  3. Με ένα πηρούνι κομματιάζετε τη φέτα και την προσθέτετε στο μίγμα.
  4. Προσθέτετε το αλεύρι, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένας χυλός.
  5. Αλείφετε ένα πυρίμαχο σκεύος με λάδι και ρίχνετε μέσα το μίγμα που ετοιμάσατε. Το πάχος της ομελέτας μέσα στο πυρέξ θα πρέπει να είναι περίπου 1,5-2,5 εκατοστά.
  6. Ψήνετε στους 180 με αντιστάσεις για περίπου 45 λεπτά.
  7. Αν στα παιδιά σας τους αρέσει η ομελέτα λίγο ζουμερή, σερβίρετε ζεστή. Αν προτιμούν μία λίγο πιο συμπαγή μορφή (που να μοιάζει περισσότερο με τυρόπιτα, αφήνετε να κρυώσει καλά.

#Tips

  1. Μπορείτε, εναλλακτικά, να απλώσετε ένα φύλλο στον πάτο της κολοκυθόπιτας (στο ταψί πριν ρίξετε το μίγμα) για να μοιάζει περισσότερο με τυρόπιτα.
  2. Αν θέλετε λίγο πιο έντονη γεύση, μπορείτε να τρίψετε επάνω στο μίγμα πριν το ψήσιμο, λίγη παρμεζάνα.
  3. Αν τα παιδιά είναι εντελώς αρνητικά με τα κολοκύθια, τότε μπορείτε την πρώτη φορά που θα τη φτιάξετε να χρησιμοποιήσετε 300γρ κολοκύθια μόνο και να αυξήσετε την ποσότητα σταδιακά τις επόμενες φορές.
Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή