05 Μαρτίου 2016
Πατατοκροκέτες στο φούρνο
Η πατάτα είναι αγαπημένη πρώτη ύλη για όλους. Γίνεται βραστή, ψητή, τηγανιτή, πουρέ και συνδυάζεται με όλα. Είναι πηγή υδατανθράκων, απαραίτητων για όλους μας. Επίσης εξαιρετική πηγή καλίου, απαραίτητου ηλεκτρολύτη στο σώμα μας. Δοκιμάζουμε να φτιάξουμε πατατοκροκέτες.
 
Τα υλικά μας
  • 4 βρασμένες πατάτες
  • 100γρ.κίτρινο σκληρό τυρί (κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα)
  • 1/2 κ.γλυκού μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι/ πιπέρι (προαιρετικά)
  • Φρυγανιά τριμμένη για το πανάρισμα
  • 4 ασπράδια αβγών

Εκτέλεση

  1. Πολτοποιούμε τις βρασμένες πατάτες. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το πιπέρι και τα 2 ασπράδια.  
  2. Ανακατεύουμε καλά και ζυμώνουμε το μίγμα μας.
  3. Μόλις ομογενοποιήσουμε τα υλικά μας, τοποθετούμε το μίγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά. Έτσι θα είναι πιο έυκολο να πλάσουμε τις κροκέτες μετά.
  4. Πλάθουμε μπαλίτσες ή χρησιμοποιούμε κουπατ για να δώσουμε πιο παιχνιδιάρικη όψη.
  5. Βουτάμε τις κροκέτες πρώτα στο μπολ με τα υπόλοιπα 2 χτυπημένα ασπράδια.
  6. Ρολάρουμε τις κροκέτες στη φρυγανιά.
  7. Τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε απλώσει λαδόκολλα.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου με αντιστάσεις πάνω κάτω για 30 λεπτά περίπου.

‪#‎tips‬: 1.Μπορούμε να βάλουμε και τριμμένα λαχανικά μέσα.
2. Αντί για τριμμένο τυρί, μπορούμε να βάλουμε κομματάκια τυριού στο κέντρο της κάθε κροκέτας.

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή