07 Σεπτεμβρίου 2019
Σπιτικές ψαροκροκέτες φούρνου
Το ψάρι για ... δύσκολους πελάτες!
 
Τα υλικά μας

Για 4 μερίδες

  • 500 γρ φιλεταρισμένο ψάρι (γλώσσα, μπακαλιάρος, ...)
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι βιολογικό ακέρωτο
  • 1,5 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένα μυρωδικά (μαϊντανός, θυμάρι, λεμονόχορτο, ...) ή 1 κουταλιά ξερά μυρωδικά
  • 2 αυγά
  • 0,5 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
  1. Κόβετε σε μικρά κομμάτια τα φιλέτα του ψαριού (στο μέγεθος / σχήμα που θέλετε να είναι οι κροκέτες σας).
  2. Σε ένα ταψί απλώνετε χαρτί ψησίματος και το αλείφετε με το ελαιόλαδο.
  3. Σε ένα ρηχό πιάτο τοποθετείτε την τριμμένη φρυγανιά και την ανακατεύετε με τα μυρωδικά, το αλάτι, το πιπέρι και 1 κουταλιά ξύσμα από λεμόνι.
  4. Σε ένα άλλο ρηχό πιάτο τοποθετείτε το αλεύρι και σε ένα πιάτο χτυπάτε τα αυγά.
  5. Περνάτε ένα - ένα τα κομματάκια του ψαριού πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και στο τέλος από τη φρυγανιά. Φροντίζετε να καλυφθούν παντού από φρυγανιά.
  6. Τοποθετείτε τα παναρισμένα φιλέτα ψαριού στο ταψί σας.
  7. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς με αντιστάσεις για περίπου 10 λεπτά από τη μία πλευρά (μέχρι να ροδοκοκκινίσουν). Τα γυρνάτε και τα ψήνετε περίπου 5 λεπτά ακόμα για να πάρουν χρώμα και από την άλλη πλευρά.

 

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή