26 Φεβρουαρίου 2016
Μαμαδίστικες κοτομπουκιές
Οι κοτομπουκιές είναι αγαπημένη λιχουδιά των παιδιών. Επίσης αποτελούν δημοφιλές πιάτο για πάρτι. Φτιάχνουμε τις δικές μας σπιτικές κοτομπουκιές, από καθαρό φιλέτο κοτόπουλου με απλά υλικά, χωρίς συντηρητικά, βελτιωτικά και τις ψήνουμε στο φούρνο.
 
Τα υλικά μας
  • 500γρ.φιλέτο κοτόπουλο (στήθος ή μπούτι)
  • 1/4 φλιτζ.τσαγιού νιφάδες βρόμης
  • 1/4 φλιτζ.τσαγιού παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι (προαιρετικά)
  • 3/4 φλιτζ.τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κουτ.γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • 1/2 κουτ.γλυκού κάρυ
  • 1/2 κουτ.γλυκού θυμάρι
  • 1-2 αβγά

 


Εκτέλεση
  1. Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά μαζί (εκτός από το κοτόπουλο) σε ένα μπολ ή για τη δική μας ευκολία σε ένα ρηχό σκεύος.
  2. Χτυπάμε 1 αβγό (αρχικά) σε ένα άλλο πιάτο.
  3. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια ή λεπτές λωρίδες, ανάλογα με τι σχήμα θέλουμε να δώσουμε στις κοτόμπουκιές μας.
  4. Περνάμε το κοτόπουλο από το αβγό και μετά το περνάμε από το μίγμα παναρίσματος. Το περνάμε και από τις δυο πλευρές.
  5. Τοποθετούμε τα παναρισμένα κομμάτια κοτόπουλο σε ταψί που έχουμε τοποθετήσει λαδόκολα.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς κελσίου για 15 λεπτά από τη μια πλευρά και μετά γυρίζουμε τις κοτομουκιές να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.
  7. Συνοδεύουμε με ντιπ γιαουρτιού με μουστάρδα.


#tips:

1.Το πάχος κάθε κοτομπουκιάς θα πρέπει να είναι λίγο μικρότερο από το πάχος του δακτύλου μας. Όσο πιο λεπτό τόσο πιο γρήγορα θα ψηθεί.

2. Με τα ίδια υλικά μπορούμε να φτιάξουμε σνίτσελ κοτόπουλου, κόβοντας το κοτόπουλο σε μεγαλύτερα κομμάτια.

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή